Wat is NH?

Natural horse-man-ship staat voor het natuurlijk omgaan met paarden om zo tot een betere communicatie te komen met je paard.

Aan de hand van verschillende programma's (Pat Parelli, Monty Roberts, Klaus Ferdinand Hempfling,...) kan je jezelf zowel fysisch, mentaal en emotioneel verder ontwikkelen om zo een betere band te creƫren met je geliefde viervoeter. Het is de bedoeling om je via deze manier te leren communiceren met je paard, zoals zij dat onderling ook doen. Weg met zwepen om ze te straffen, of sloffen om ze mooi aan de teugel te laten lopen, of sporen... Al deze, en vele andere, accessoires mogen wel gebruikt worden voor de show, maar ze mogen ZEKER GEEN verlengstuk zijn van je lichaam om je paard te straffen. Je kan ze wel gebruiken om je paard te belonen of om jezelf te beschermen (carrotstick van Pat Parelli).

Zelf volg ik het programma van Pat Parelli, en geloof me, elke dag sta ik nog versteld van het verschil tussen hoe ik iets aangeleerd werd op manege en hoe je heel simpel enkele problemen kan oplossen of vermijden. Het vraagt natuurlijk enorm veel oefening en tijd om de juiste techniek onder de knie te krijgen, maar eenmaal je dat weet en waarop je zeker moet letten bij je paard, zul je enorm veel leren van je trouwe viervoeter.

vrijdag 9 mei 2008

Mare giving birth

Olla,

Met dat ik momenteel alles aan het opzoeken ben over merries en veulens (omdat ik binnenkort zelf mijn paardje zal laten dekken) heb ik dit filmptje gevonden. Kwestie van het al eens gezien te hebben.

http://nl.youtube.com/watch?v=i05nWv3RQo0&feature=related

Enjoy
Grtz
Kevin

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi, we hebben zelf al een aantal veulens gekregen en het is echt de moeite waard om eens zelf te zien! Het is niet altijd makkelijk om erbij te zijn, maar hou je paard goed in het oog en dat moet wel lukken!

groetjes
Elke

Kevin zei

Thnx,

Ik zal mijn best doen om erbij te zijn. Kwil het zeker niet missen, het is namelijk mijn eerste merrie en haar eerst veulen!

groetjes
Kevin