Wat is NH?

Natural horse-man-ship staat voor het natuurlijk omgaan met paarden om zo tot een betere communicatie te komen met je paard.

Aan de hand van verschillende programma's (Pat Parelli, Monty Roberts, Klaus Ferdinand Hempfling,...) kan je jezelf zowel fysisch, mentaal en emotioneel verder ontwikkelen om zo een betere band te creƫren met je geliefde viervoeter. Het is de bedoeling om je via deze manier te leren communiceren met je paard, zoals zij dat onderling ook doen. Weg met zwepen om ze te straffen, of sloffen om ze mooi aan de teugel te laten lopen, of sporen... Al deze, en vele andere, accessoires mogen wel gebruikt worden voor de show, maar ze mogen ZEKER GEEN verlengstuk zijn van je lichaam om je paard te straffen. Je kan ze wel gebruiken om je paard te belonen of om jezelf te beschermen (carrotstick van Pat Parelli).

Zelf volg ik het programma van Pat Parelli, en geloof me, elke dag sta ik nog versteld van het verschil tussen hoe ik iets aangeleerd werd op manege en hoe je heel simpel enkele problemen kan oplossen of vermijden. Het vraagt natuurlijk enorm veel oefening en tijd om de juiste techniek onder de knie te krijgen, maar eenmaal je dat weet en waarop je zeker moet letten bij je paard, zul je enorm veel leren van je trouwe viervoeter.

vrijdag 9 mei 2008

Trailer loading

Hey Hey,

Damn, wat je toch niet allemaal kan bereiken als je paard je vertrouwd! Ik heb momenteel een trailer nodig om mijn paard te kunnen vervoeren, om mijn paardje te kunnen laten dekken (ik hoop dat ze een goede moeder zal worden). Ik heb dan ook gevraagd aan mijn buurman of ik zijn trailer mocht lenen.

Een klein probleemtje, Cashmir is 1m60 shofthoogte, de trailer is 1m80 :(. Nu, ondertussen hebben we al geleerd om geen uitdaging uit de weg te gaan en wilden we het toch eens proberen. Stel je voor: een trailer, volledig uit inox, redelijk wat lawaai bij het instappen van de trailer en een volbloed paardje met extra pit....

Mission Trailer Loading was started. Nu, in het begin was ze wat sceptisch, maar uiteindelijk hebben we haar er toch kunnen inplaatsen, jammer genoeg stond ze dan nog te trippelen in de trailer --> gevolg: meer lawaai en een paard die hyperactief werd. We hebben haar uiteindelijk kunnen kalmeren en op een redelijk rustige manier eruit kunnen halen. Dit wel een paar keer herhaald zodat ze zeker geen schrik had!

Mission Trailer Loading succeded!

Hier een filmptje vanop YouTube.

Er wordt altijd gezegd dat Trailer Laden een van de moeilijkste dingen is bij paarden! Hebben jullie dat ook? Wat is jullie ervaring hieromtrent? Let me know!

Grtz

Kevin

Geen opmerkingen: